DESPRE AAANP

 

Ariile naturale protejate inca sunt percepute de majoritatea oamenilor doar in sensul lor "conservationist" fiind considerate doar oaze ale naturii salbatice, care trebuie protejate numai pentru speciile de animale si plante care le populeaza. Dar aceste zone aflate in regim natural si seminatural constituie de fapt suportul "vietii". Ele furnizeaza servicii unice: conservarea resursei de apa, filtrarea aerului si producerea de oxigen, sustinerea fertilitatii pamantului, reglarea climei, nu in ultimul rand contribuind la lupta impotriva schimbarilor climatice, a desertificarii si a saraciei.

In parcurile naturale si nationale din Romania se afla cele mai importante si valoroase ecosisteme ale Europei. Romania se afla pe locul 5 in lume, ca valoare a diversitatii biologice si pe primul loc in Europa. Tocmai de aceea trebuie sa intervenim pentru a conserva si sustine ariile protejate, pentru ca avem nevoie vitala de serviciile unice pe care ele le furnizeaza.

Parcurile nationale si naturale ale Romaniei reprezinta o prioritate pentru cetatenii Uniunii Europene. Reteaua de Parcuri din Carpati este o ampla retea de comunicare si parteneriat intre parcurile din Carpati, atat din Romania, cat si din celelalte tari strabatute de lantul muntos. Vorbim aici despre o suprafata de 209 000 km patrati din Europa Centrala si de Est, ce se intinde de la granita cu Austria pana in Serbia, acoperind zone intinse din Slovacia, Romania, Cehia, Ungaria, Polonia si Ukraina. Peste 40% din suprafata muntilor Carpati se regaseste pe teritoriul Romaniei.

 
 

STATUT

„ASOCIAŢIA ADMINISTRAŢIILOR DE ARII NATURALE PROTEJATE“ este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial...

Afla mai multe

CONSILIUL DIRECTOR

Consiliul director al ASOCIAŢIEI ADMINISTRAŢIILOR DE ARII NATURALE PROTEJATE este constituit din 7 persoane...

Afla mai multe